info@geboortepraktijkpuur.nl


De cursus HypnoBirthing


De cursus wordt aangeboden in 4 lessen van ongeveer 3 uur. Alle lessen kun je samen volgen met je partner. Het is belangrijk om je samen voor te bereiden op de geboorte. Binnen de cursus is er veel aandacht en informatie over en voor de partner zodat jullie de geboorte samen kunnen beleven.

HypnoBirthing is erg populair in Amerika. De methode is ontwikkeld door Marie Mongan en komt voort uit het idee dat de geboorte een natuurlijk proces is dat onder normale omstandigheden rustig en ontspannen kan verlopen.

HypnoBirthing is een leuke en praktische cursus waarin jij en je partner je kunnen voorbereiden op de komst van jullie kindje. Je leert hoe je je kunt ontspannen tijdens de geboorte, ademhalingstechnieken en feitelijke geboortekennis. Het doel is om je goed voor te bereiden op de geboorte van je kindje zodat je die met vreugde en ontspanning tegemoet kunt zien.

Ontspanning is heel erg belangrijk is tijdens het baringsproces. Ga maar eens na: als je gespannen bent en je spieren spannen zich aan zal elke vorm van weerstand tegen deze spieren pijnlijk aanvoelen. Op het moment dat je kunt loslaten en ontspanning kan toelaten in je lichaam help je je lichaam te doen wat het toch al aan het doen is, namelijk baren.

Angst kan een grote rol spelen in het geboorteproces. Ook dit is een onderwerp waar we verder op in gaan tijdens de cursus. Wat doet angst met het lichaam? Hoe kun je het voorkomen, en wat is daarvoor nodig? Met deze vragen gaan we aan de slag.

HypnoBirthing maakt gebruik van hypnose. Ik vind het erg belangrijk uit te leggen dat dit een manier is om tot diepe ontspanning te komen. Graag leer ik je in de cursus hoe je zelf tot deze diepe ontspanning kunt komen en deze kunt inzetten op het moment dat het nodig is. Je bent zelf altijd volledig in controle en bepaalt zelf wat er gebeurt op het moment dat je in hypnose bent.

Hypnose, ofwel diepe ontspanning, vormt samen met affirmaties, visualisaties en ademhalingstechnieken de basis voor de cursus. Daarnaast is er in de cursus veel uitleg en informatie over het baringsproces, want wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal? Ook gaan we dieper in op de keuzes die je als koppel hebt in de zorg rondom de geboorte. Het doel hiervan is om ouders te helpen opkomen voor hun eigen belangen en die van hun kindje.

Mijn doel is om ouders de mogelijkheid te geven om vol vertrouwen de geboorte van hun kindje in te gaan en daardoor echt te kunnen genieten van deze bijzondere gebeurtenis. Ik gun het iedereen om een rustige en prachtige geboorte te kunnen ervaren.

Als je kiest voor deze fijne prive voorbereiding dan krijg je:

  • kennismaking vooafgaand aan de cursus, telefonisch of via de email
  • vier lessen van 3 uur samen met je (geboorte) partner
  • de originele HypnoBirthing audiobestanden
  • uitgebreid cursusmateriaal in de vorm van een handout
  • aanvullende begeleiding voor en na de cursus via email en/of telefoon


Cursusdata

De cursus kan zowel prive als in groepsverband gevolgd worden. De eerst volgende groepscursus is op:

Donderdagavond 19.00 - 22.00 (nog plek voor 3 stellen)

Les 1: donderdag 6 april

Les 2: donderdag 13 april

Les 3: donderdag 21 april

Les 4: donderdag 4 mei

Zaterdagochtend 09.00 - 12.00 uur (nog plek voor 3 stellen)

les 1: 8 april

Les 2: 15 april

Les 3: 22 april

Les 4: 6 mei

Is het voor jullie niet prettig of mogelijk om de cursus in groepsverband te volgen dan kan het ook prive. Dit heeft als voordeel dat ik alle aandacht volledig voor jullie heb. Door deze persoonlijke benadering kan ik jullie heel afgestemd begeleiden richting de geboorte van jullie kindje.

De cursus wordt gegeven in Geboortepraktijk Puur in Heiloo. Mocht het voor jullie prettiger zijn om de cursus thuis te volgen, dan bied ik ook de mogelijkheid om naar jullie toe te komen. Samen plannen we de cursusdata in, dit kan zowel overdag als in de avonduren. Dit is alleen mogelijk bij een prive cursus.

Vaak starten stellen zo rond de 20 weken zwangerschap met een cursus. Wil je graag eerder of later starten? Geen probleem. Je kunt natuurlijk ook altijd contact met me opnemen om te overleggen.

Op het aanmeldformulier kun je aangeven of je de cursus prive of in groepsverband wil volgen of een cursus op maat. Daarvoor kun je kiezen tussen pakket beter, pakket best, of in overleg een cursus samenstellen die helemaal is afgestemd op jullie behoeften.