info@geboortepraktijkpuur.nl

Ervaringen


Carmen en Erik

Lieve Ilse, We hadden je al eerder willen berichten maar er gaat een hoop langs ons heen nu we op onze knalblauwe wolk rondzweven!
Onze zoon is een heel tevreden en zoet ventje dat ons al hele luxe nachten bezorgd. Wat resulteert in een snel herstel waardoor we uitgerust en volop aan het genieten zijn van onze gezinsuitbreiding. En wauw wat kijken wij goed en mooi terug op de geboorte van onze tweede zoon. Een totaal andere geboorte dan die toch wel lange en traumatische eerste. Alsof het zo had moeten zijn was onze oudste zoon die bewuste dag op het kinderdagverblijf. Ikzelf was die ochtend lekker aan het rommelen in huis om de nodige nesteldrang nog zijn gang te laten gaan. Het plan was om even de deur uit te gaan maar alles in mijn lijf riep blijf maar thuis. Aan dat gevoel toegegeven en onder de douche gestapt. Daar begon de spanning in mijn onderbuik wat toe te nemen. Eenmaal beneden heb ik er een bloknootje bij gepakt om eens te checken of er al wat regelmaat kwam, in het toen nog “harde buiken” gevoel. Maar ik bleef aan de tafel staan met het bloknootje voor me. Binnen een uur van om de 10 minuten naar om de 2 á 3 minuten. Toen begon het al meer op samentrekkingen te voelen maar alsnog prima op te vangen. Met het gevoel dat ik wel wat afleiding kon gebruiken berichtte ik Erik om richting huis te komen. Gelukkig is woon/werk verkeer voor Erik maar één stoplicht van huis verwijderd. Thuis heeft hij gelijk de verloskundige gebeld, de samentrekkingen begonnen toch wel serieuzere vormen aan te nemen. Jahoor 6 centimeter! ‘Maak jullie klaar voor de geboorte’. De verloskundige had zich goed verdiept in onze geboortewensen en hield zich beneden afzijdig. Pas in de laatste fase toen de vliezen zelfstandig opende kwam ze assisteren. Omringd door kaarsjes, de geboorte affirmaties in de oren, gedimd licht in de houding van de polar bear (knipoog) heeft Erik in alle rust onze tweede zoon opgevangen. Het is ons gelukt! Wij hebben het gedaan, als team met z’n drieën, is het gevoel wat heerst. Ik voel me goed. Ik ben ontspannen, gelukkig en zo opgelucht en blij met het verloop. Ik kan alleen maar lachen van oor tot oor.

Wat een cursus Hypnobirthing wel niet allemaal teweeg kan brengen! Na les één kwamen we er al achter dat het niet alleen een cursus is omtrent geboorteland maar dat de technieken ook inzetbaar zijn in het dagelijkse leven. Iets wat de cursus nog waardevoller maakt. Maar het allerbelangrijkste is toch wel dat we onze zoon zo’n mooie en kalme geboorte en een rustige overgang hebben kunnen geven. En daarvoor gaan er ook zeker een hoop credits jouw kant op. We zijn jou zo ontzettend dankbaar voor het delen van al je kennis, gastvrijheid met heerlijke lekkernijen en dat in een fijne ruimte waar je je gelijk thuis en op je gemak voelt. De cursus in groepsverband was voor ons ook van toegevoegde waarde. We hebben samen gelachen en gehuild, voor alle emoties was ruimte en begrip. Hypnobirthing is één van de dingen die gemaakt heeft dat deze geboorte een droombevalling werd. We zijn blij dat we de keuze gemaakt hebben ons hier samen in te verdiepen. We gunnen iedereen zo’n mooie en ontspannen geboorte ervaring toe. Dat je jouw missie maar nog lang en met veel liefde mag voortzetten. Aan onze mooie ervaring en enthousiasme zal het niet liggen. Wij zullen de cursus Hypnobirthing bij jou te allen tijde aanbevelen!

Lieve groet, Carmen en Erik


Elisa en Erwin

Giving birth to our daughter was the most powerful and intense experience I’ve ever had, and thanks to Ilse and the hypnobirthing methods she thought us, it was also the most beautiful experience of my life.

Ilse gave us confidence throughout the course, she helped us to think about what we wanted for the birth of our daughter and gave us the backbone we needed to make that happen. I gave birth at home, in a birthing pool, just like we dreamed. Because of the course, my husband also knew how to help and to be present. It gave me the feeling we’ve been through it all together. I took our girl with my own hands and she was absolutely calm. I could not wish for a better start of parenthood.

Thank you Ilse! I wish every pregnant women could take your course 💗

Elisa, Erwin, and Alba


Myrthe en Rob

Vorige week hebben we onze laatste les van Ilse gehad! Wat een gemis om afgelopen woensdag niet meer heen te hoeven!
Die woensdagavonden voelden alle vijf als een cadeautje aan ons zelf!
Nadat ik begonnen was aan een gewone reguliere zwangerschapscursus, voelde ik al na twee lessen een behoorlijke tegenzin om heen te gaan. Het voelde niet goed, en zeer onlogisch om dat zonder mijn vriend te doen. Inhoudelijk sloot het ook niet aan bij mijn verwachtingen van zo een cursus.
Toen we in aanraking met Ilse kwamen, was het net of we in een warm bad stapten. Alle puzzelstukjes vielen op hun plekje.

Samen zijn we de afgelopen weken heel erg gegroeid in ons proces, om onze dochter de mooiste geboorte ooit te kunnen geven. Wat een bijzondere reis was de cursus voor ons! Op geboorte vlak, maar ook zeker op andere vlakken in ons leven!
De warmte, gezelligheid, oprechte interesse, heldere professionele uitleg en oefeningen, en de fijne lokatie hebben wij als heel bijzonder ervaren!
Ik gun echt iedere (aanstaande) papa, mama en baby deze ervaring! Totale aanrader!!

Nogmaals dank je wel lieve Ilse!!

Liefs Rob, Myrthe en Skye!!

Roos en Frank

We hebben met veel plezier de cursus HypnoBirthing bij Ilse gevolgd om ons voor te bereiden op de geboorte van ons eerste kind. Tijdens de cursus zorgde Ilse vanaf het begin voor een heel fijne, ontspannen sfeer waarin wij ons meteen op ons gemak voelden en vrij om alles te bespreken. Ze is bovendien een zeer waardevolle steun en vraagbaak voor ons geweest.

Voordat we aan de cursus begonnen vonden we het vooruitzicht van een bevalling behoorlijk spannend. Dankzij Ilse zien wij nu ontspannen, vol vertrouwen en zelfs met enthousiasme de geboorte van onze dochter tegemoet en kunnen we onbezorgd van de zwangerschap en het vooruitzicht van een natuurlijke en relaxte bevalling genieten. We kunnen ons niet meer voorstellen hoe we deze geboorte zouden benaderen zonder alles wat we geleerd hebben. De informatie en de ontspanningsoefeningen zijn voor ons onmisbaar geworden.

Wij zijn overtuigd: HypnoBirthing is de allerbeste manier om je voor te bereiden op de geboorte van je kind.

Patricia en Nick

Toen we hoorden dat we zwanger waren ben ik vrij snel samen met m'n vriend begonnen aan een zoektocht naar een leerzame en interessante zwangerschaps cursus die we ook echt samen aan konden gaan zonder dat je op een rijtje moet gaan zitten puffen en maar een keer je partner mee hoef te nemen. Eigenlijk dus een cursus die je echt in z'n geheel samen doet aangezien ik het belangrijk vind dat de aanstaande vader er ook bij betrokken word. Voor hem is het immers ook een hele verandering en zijn het ook spannende tijden die komen zullen gaan.

Na kort zoeken kwam ik eigenlijk vrij snel op de website geboortepraktijk puur van Ilse terrecht en heb ik uit interesse direct een berichtje gestuurd om informatie. Ik kreeg vrijwel direct bericht terug met antwoorden op de vragen die ik stelde wat ik al heel fijn vond. Ook een telefonische contact moment voor de cursus van 5 lessen a 2.5 uur per keer van start zouden gaan was echt fijn. Na de eerste les kon ik niet wachten op de volgende 4 lessen, omdat het zo interessant was en er een hele fijne en ontspannen sfeer hing. Er word met veel zorg en liefde gezorgd tijdens de lessen dmv biologische hapjes en drankjes en de vele ontspannings oefeningen die echt heel fijn zijn om je even terug te trekken in jezelf en af te zonderen van de wereld.

Over een week ben ik uitgerekend en zal ik ook zeker de ontspannings oefeningen, ademhalings technieken gaan toepassen en terug kijken op een hele mooie interessante hypnobirthing cursus.

Dankjewel Ilse voor deze bijzondere ervaring!

Liefs Nick en Patricia

Mariska en Leon

Tijdens de cursus hebben we veel tools gekregen die we kunnen inzetten tijdens de geboorte. Dit helpt ons om met meer zelf vertrouwen en kennis de bevallig in te gaan. We voelde ons vrij te kiezen welke tips wel en niet bij ons passen.

*De ontspanningsoefeningen helpen mij tijdens mijn zwangerschap al heerlijk in slaap vallen.

*De ademhalingstechnieken voelen voor mij veel logischer en krachtiger dan regulieren (puf) technieken.

*De achtergrond kennis over het lichaam heeft mij meer vertrouwen gegeven in mijn lijf.

*Door dat ik weet hoe en waarom sommige dingen gebeuren ben ik mondiger geworden en durf ik meer vragen te stellen.

Ik vond het heel prettig om de cursus samen met mijn vriend te doen. Ik weet zeker dat ik nog meer steun aan heb door deze cursus.

Ilse is heel down to earth en professioneel. We voelde ons meteen op ons gemak bij haar. De avonden waren niet alleen heel leerzaam maar er heerste een heel gezellige sfeer. Voor af en toe een grapje of de slappe lach gaf Ilse ons ook gewoon de ruimte.


Sanne en Martijn

Tijdens mijn zwangerschap besloot ik de cursus Hypnobirthing te gaan volgen. Van iemand van de zwangerschapsyoga hoorde ik goede verhalen over Geboortepraktijk Puur. Ik heb me direct online opgegeven. Waarna een telefonische kennismaking met Ilse volgde, wat direct heel goed voelde. Mijn man was in eerste instantie wat sceptisch en vond het nogal wat, 5 cursus avonden. Hoe anders dacht hij erover na onze eerste les! We hadden een erg leuke klik met de andere deelnemers, er hing een goede sfeer en Ilse is een schat. Ook kregen we veel waardevolle informatie over wat er allemaal gebeurt in je lijf tijdens de geboorte van je kindje.

Bij 32 weken kreeg ik te horen dat ik in verband met complicaties in het ziekenhuis moest bevallen. Hierbij viel mijn oorspronkelijke plan van een thuisbevalling in bad in het water (leuke woordspeling). De cursus heeft zeker bijgedragen in mijn reactie op dit nieuws. Ik herhaalde de affirmatie 'Ik ben bereid mee te bewegen met iedere wending die deze geboorte zal nemen'. Dit hielp mij heel erg bij het accepteren van deze wending.

Uiteindelijk braken (ofwel openden) mijn vliezen bij 36 weken zwangerschap, 4 weken te vroeg. Weer een wending waar we geen rekening mee hadden gehouden. We bleven beiden erg kalm en met een grote glimlach zat ik rechtop in het ziekenhuis bed. Ons kindje kwam eraan! In plaats van opzien tegen de bevalling, keek ik enorm uit naar de geboorte van ons kindje. En wat een magische ervaring was het! Hoewel de ontsluitingsweeën echt pittig waren (ik ging binnen 3 uur van 0 tot volledige ontsluiting/opening), kon ik het grotendeels heel goed en rustig opvangen dankzij de ademhalingstechnieken die ik geleerd had en de ontspanningsoefeningen op mijn iPod (de 'Regenboog'). Mijn man heeft me enorm goed kunnen coachen, waar we zelfs complimenten voor kregen. Aldus de verpleegkundige: "Jullie waren zo'n goed team samen, wij hoefden eigenlijk helemaal niets te doen!". Lieve Ilse, wat zijn wij blij dat we deze cursus bij jou gevolgd hebben. Dit heeft bijgedragen aan een prachtige geboorte ervaring waar we met een heel goed gevoel op terug kunnen kijken!

Liefs Martijn en Sanne

Sietske en Freek

Dank je wel voor alle info en de waardevolle cursus.

“De cursus heeft mij echt doen veranderen. Het heeft mij positiever gemaakt over de geboorte. Bewuster gemaakt. Ik zie echt uit naar de geboorte want mijn lichaam kan het, het kan baren dat is echt een mooie gedachte! En het allermooiste: dan ga ik haar eindelijk ontmoeten”