info@geboortepraktijkpuur.nl
Over mij

 

Mijn naam is Ilse Duchatteau. Ik woon samen met mijn man Martijn en onze 2 prachtige dochters Juliette en Livia in Heiloo.

Tijdens mijn eerste zwangerschap werkte ik in het kader van mijn HBO-V opleiding op het verloscentrum van het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam.
In 1,5 jaar heb ik daar veel geboortes mogen zien en begeleiden, waarbij vaak medisch werd ingegrepen. Mijn beeld met betrekking tot bevallingen was daardoor vrij eenzijdig. Ik had zodoende verse tegenzin als het aankwam op mijn eigen bevalling en deze geboorte heb ik inderdaad als heftig ervaren. 

Toen ik zwanger was van mijn tweede dochter wist ik één ding heel zeker: ik wil het dit keer anders.
Mijn zoektocht naar goede zwangerschapsbegeleiding leidde me naar de cursus HypnoBirthing. Een prachtige, rustige en liefdevolle geboorte volgde en zo is mijn jongste dochter in een oase van rust ter wereld gekomen. Mijn man en ik waren volledig overdonderd door deze prachtige geboorte ervaring en ook de verloskundige was erg onder de indruk.

Vervolgens ben ik gaan werken als jeugdverpleegkundige in de preventieve gezondheidszorg en kwam zo regelmatig bij mensen thuis die pas een baby hadden gekregen.
Ik hoorde dan hun geboorteverhalen en veel te vaak waren dat geen fijne verhalen. Steeds dacht ik: "Jeetje, hadden jullie maar de cursus HypnoBirthing gedaan. Misschien was jullie ervaring dan nu wel heel anders geweest".

Ik heb besloten de opleiding tot docent HypnoBirthing te volgen omdat ik het als mijn doel en missie zie om andere stellen te helpen om zich voor te bereiden op een rustige en ontspannen bevalling. Ik gun het ieder stel echt zo om de geboorte van hun eigen kindje in ontspanning en harmonie te kunnen ervaren. 
Het is een groot voorrecht om mensen te mogen vertellen over deze prachtige methode. Als ouders na het volgen van de cursus terug kunnen kijken op een mooie geboorte ervaring van hun kindje dan heb ik mijn doel bereikt!