info@geboortepraktijkpuur.nl

- Vanaf 22 juli t/m 8 augustus is de praktijk gesloten ivm vakantie -

De cursus


De cursus wordt aangeboden in 5 lessen van 2,5 uur. Alle lessen kun je samen volgen met je partner. Het is belangrijk om je samen voor te bereiden op de geboorte. Binnen de cursus is er veel aandacht en informatie over en voor de partner zodat jullie de geboorte samen kunnen beleven.

Baren hoef je niet te leren, maar wat je wel moet leren is je lichaam te helpen om het te laten gebeuren.

Ontspanning is heel erg belangrijk is tijdens het baringsproces. Ga maar eens na: als je gespannen bent en je spieren spannen zich aan zal elke vorm van weerstand tegen deze spieren pijnlijk aanvoelen. Op het moment dat je kunt loslaten en ontspanning kan toelaten in je lichaam help je je lichaam te doen wat het toch al aan het doen is, namelijk baren.

Angst kan een grote rol spelen in het geboorteproces. Ook dit is een onderwerp waar we verder op in gaan tijdens de cursus. Wat doet angst met het lichaam? Hoe kun je het voorkomen, en wat is daarvoor nodig? Met deze vragen gaan we aan de slag.

HypnoBirthing maakt gebruik van hypnose. Ik vind het erg belangrijk uit te leggen dat dit een manier is om tot diepe ontspanning te komen. Graag leer ik je in de cursus hoe je zelf tot deze diepe ontspanning kunt komen en deze kunt inzetten op het moment dat het nodig is. Je bent zelf altijd volledig in controle en bepaalt zelf wat er gebeurt op het moment dat je in hypnose bent.

Hypnose, ofwel diepe ontspanning, vormt samen met affirmaties, visualisaties en ademhalingstechnieken de basis voor de cursus. Daarnaast is er in de cursus veel uitleg en informatie over het baringsproces, want wat gebeurt er nu eigenlijk allemaal? Ook gaan we dieper in op de keuzes die je als koppel hebt in de zorg rondom de geboorte. Het doel hiervan is om ouders te helpen opkomen voor hun eigen belangen en die van hun kindje.

Mijn doel is om ouders de mogelijkheid te geven om vol vertrouwen de geboorte van hun kindje in te gaan en daardoor echt te kunnen genieten van deze bijzondere gebeurtenis. Ik gun het iedereen om een rustige en prachtige geboorte te kunnen ervaren.