info@geboortepraktijkpuur.nl

Ervaringen

Myrthe en Rob

Vorige week hebben we onze laatste les van Ilse gehad! Wat een gemis om afgelopen woensdag niet meer heen te hoeven!
Die woensdagavonden voelden alle vijf als een cadeautje aan ons zelf!
Nadat ik begonnen was aan een gewone reguliere zwangerschapscursus, voelde ik al na twee lessen een behoorlijke tegenzin om heen te gaan. Het voelde niet goed, en zeer onlogisch om dat zonder mijn vriend te doen. Inhoudelijk sloot het ook niet aan bij mijn verwachtingen van zo een cursus.
Toen we in aanraking met Ilse kwamen, was het net of we in een warm bad stapten. Alle puzzelstukjes vielen op hun plekje.

Samen zijn we de afgelopen weken heel erg gegroeid in ons proces, om onze dochter de mooiste geboorte ooit te kunnen geven. Wat een bijzondere reis was de cursus voor ons! Op geboorte vlak, maar ook zeker op andere vlakken in ons leven!
De warmte, gezelligheid, oprechte interesse, heldere professionele uitleg en oefeningen, en de fijne lokatie hebben wij als heel bijzonder ervaren!
Ik gun echt iedere (aanstaande) papa, mama en baby deze ervaring! Totale aanrader!!

Nogmaals dank je wel lieve Ilse!!

Liefs Rob, Myrthe en Skye!!

Roos en Frank

We hebben met veel plezier de cursus HypnoBirthing bij Ilse gevolgd om ons voor te bereiden op de geboorte van ons eerste kind. Tijdens de cursus zorgde Ilse vanaf het begin voor een heel fijne, ontspannen sfeer waarin wij ons meteen op ons gemak voelden en vrij om alles te bespreken. Ze is bovendien een zeer waardevolle steun en vraagbaak voor ons geweest.

Voordat we aan de cursus begonnen vonden we het vooruitzicht van een bevalling behoorlijk spannend. Dankzij Ilse zien wij nu ontspannen, vol vertrouwen en zelfs met enthousiasme de geboorte van onze dochter tegemoet en kunnen we onbezorgd van de zwangerschap en het vooruitzicht van een natuurlijke en relaxte bevalling genieten. We kunnen ons niet meer voorstellen hoe we deze geboorte zouden benaderen zonder alles wat we geleerd hebben. De informatie en de ontspanningsoefeningen zijn voor ons onmisbaar geworden.

Wij zijn overtuigd: HypnoBirthing is de allerbeste manier om je voor te bereiden op de geboorte van je kind.

Patricia en Nick

Toen we hoorden dat we zwanger waren ben ik vrij snel samen met m'n vriend begonnen aan een zoektocht naar een leerzame en interessante zwangerschaps cursus die we ook echt samen aan konden gaan zonder dat je op een rijtje moet gaan zitten puffen en maar een keer je partner mee hoef te nemen. Eigenlijk dus een cursus die je echt in z'n geheel samen doet aangezien ik het belangrijk vind dat de aanstaande vader er ook bij betrokken word. Voor hem is het immers ook een hele verandering en zijn het ook spannende tijden die komen zullen gaan.

Na kort zoeken kwam ik eigenlijk vrij snel op de website geboortepraktijk puur van Ilse terrecht en heb ik uit interesse direct een berichtje gestuurd om informatie. Ik kreeg vrijwel direct bericht terug met antwoorden op de vragen die ik stelde wat ik al heel fijn vond. Ook een telefonische contact moment voor de cursus van 5 lessen a 2.5 uur per keer van start zouden gaan was echt fijn. Na de eerste les kon ik niet wachten op de volgende 4 lessen, omdat het zo interessant was en er een hele fijne en ontspannen sfeer hing. Er word met veel zorg en liefde gezorgd tijdens de lessen dmv biologische hapjes en drankjes en de vele ontspannings oefeningen die echt heel fijn zijn om je even terug te trekken in jezelf en af te zonderen van de wereld.

Over een week ben ik uitgerekend en zal ik ook zeker de ontspannings oefeningen, ademhalings technieken gaan toepassen en terug kijken op een hele mooie interessante hypnobirthing cursus.

Dankjewel Ilse voor deze bijzondere ervaring!

Liefs Nick en Patricia

Mariska en Leon

Tijdens de cursus hebben we veel tools gekregen die we kunnen inzetten tijdens de geboorte. Dit helpt ons om met meer zelf vertrouwen en kennis de bevallig in te gaan. We voelde ons vrij te kiezen welke tips wel en niet bij ons passen.

*De ontspanningsoefeningen helpen mij tijdens mijn zwangerschap al heerlijk in slaap vallen.

*De ademhalingstechnieken voelen voor mij veel logischer en krachtiger dan regulieren (puf) technieken.

*De achtergrond kennis over het lichaam heeft mij meer vertrouwen gegeven in mijn lijf.

*Door dat ik weet hoe en waarom sommige dingen gebeuren ben ik mondiger geworden en durf ik meer vragen te stellen.

Ik vond het heel prettig om de cursus samen met mijn vriend te doen. Ik weet zeker dat ik nog meer steun aan heb door deze cursus.

Ilse is heel down to earth en professioneel. We voelde ons meteen op ons gemak bij haar. De avonden waren niet alleen heel leerzaam maar er heerste een heel gezellige sfeer. Voor af en toe een grapje of de slappe lach gaf Ilse ons ook gewoon de ruimte.


Sanne en Martijn

Tijdens mijn zwangerschap besloot ik de cursus Hypnobirthing te gaan volgen. Van iemand van de zwangerschapsyoga hoorde ik goede verhalen over Geboortepraktijk Puur. Ik heb me direct online opgegeven. Waarna een telefonische kennismaking met Ilse volgde, wat direct heel goed voelde. Mijn man was in eerste instantie wat sceptisch en vond het nogal wat, 5 cursus avonden. Hoe anders dacht hij erover na onze eerste les! We hadden een erg leuke klik met de andere deelnemers, er hing een goede sfeer en Ilse is een schat. Ook kregen we veel waardevolle informatie over wat er allemaal gebeurt in je lijf tijdens de geboorte van je kindje.

Bij 32 weken kreeg ik te horen dat ik in verband met complicaties in het ziekenhuis moest bevallen. Hierbij viel mijn oorspronkelijke plan van een thuisbevalling in bad in het water (leuke woordspeling). De cursus heeft zeker bijgedragen in mijn reactie op dit nieuws. Ik herhaalde de affirmatie 'Ik ben bereid mee te bewegen met iedere wending die deze geboorte zal nemen'. Dit hielp mij heel erg bij het accepteren van deze wending.

Uiteindelijk braken (ofwel openden) mijn vliezen bij 36 weken zwangerschap, 4 weken te vroeg. Weer een wending waar we geen rekening mee hadden gehouden. We bleven beiden erg kalm en met een grote glimlach zat ik rechtop in het ziekenhuis bed. Ons kindje kwam eraan! In plaats van opzien tegen de bevalling, keek ik enorm uit naar de geboorte van ons kindje. En wat een magische ervaring was het! Hoewel de ontsluitingsweeën echt pittig waren (ik ging binnen 3 uur van 0 tot volledige ontsluiting/opening), kon ik het grotendeels heel goed en rustig opvangen dankzij de ademhalingstechnieken die ik geleerd had en de ontspanningsoefeningen op mijn iPod (de 'Regenboog'). Mijn man heeft me enorm goed kunnen coachen, waar we zelfs complimenten voor kregen. Aldus de verpleegkundige: "Jullie waren zo'n goed team samen, wij hoefden eigenlijk helemaal niets te doen!". Lieve Ilse, wat zijn wij blij dat we deze cursus bij jou gevolgd hebben. Dit heeft bijgedragen aan een prachtige geboorte ervaring waar we met een heel goed gevoel op terug kunnen kijken!

Liefs Martijn en Sanne